Seuraavat jo päättyneet hankkeet tukivat Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden tavoitteita itäisen Suomen elinvoimaisuuden, kulttuurin, gastronomian ja matkailun kehittämiseksi.
Matkailun ja luovien alojen klusteri halutaan perustaa vahvistamaan yhteistyötä niillä aloilla, joita Savonlinnan kulttuuripääkaupunkihanke ja European Region of Gastronomy -hanke ovat yhdistäneet Saimaan alueen yhteistyöhön.
Lue lisääD.O. Saimaa on Suomen ensimmäinen, alueellinen alkuperä- ja laatumerkki. Merkin sloganissa mainittu hyvä tarkoittaa paitsi korkeaa laatua, myös positiivista vaikutusta ympäristöön, kulttuuriin, alueen elinvoimaisuuteen ja yhteiskuntaan. D.O. Saimaa -merkittyjä tuotteita tai raaka-aineita käyttävät kuluttajat, ravintolat ja jälleenmyyjät tietävät tekevänsä hyvän, eettisen ja vastuullisen valinnan. Saimaa lukeutuu Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin brändeihin. D.O. Saimaa –merkki tuotteessa viestii niin kansainvälisille matkailijoille kuin paikallisille kuluttajillekin tuotteen olevan Saimaalta kotoisin, laadukas ja puhdas. D.O. Saimaa –tuottajat, jatkojalostajat ja jälleenmyyjät liputtavat paikallisen ja korkealaatuisen tuotannon puolesta.
Lue lisääJoensuun kulttuurin unelmavuoden päätavoitteet ovat kulttuurin vahvistaminen, kulttuuri-, taide ja tapahtuma-alan elinvoimaisuus sekä hyvinvoinnin lisääminen alueella.
Lue lisääHankkeen aikana muodostetaan erilaisista ruokaan liittyvistä palveluista matkailijoita kiinnostava kokonaisuus ja tuodaan Pohjoisen Saimaan aluetta paremmin esiin ruokamatkailukohteena. Yhteistyö ja verkostoituminen kuuluvat hankkeen tärkeimpiin tavoitteisiin - samalla lisätään alueen toimijoiden tunnettuutta sekä muiden toimijoiden että matkailijoiden keskuudessa.
Lue lisääHankkeessa tuetaan paikallisiin raaka-aineisiin, kulttuuriin ja tarinoihin pohjautuvien ruokamatkamuistojen tuotekehitystä Etelä-Savon ja Kymenlaakson harvaan asutulla maaseudulla.
Lue lisääHanke tähtää Etelä-Karjalan nostamiseen kiinnostavaksi ruokamatkailukohteeksi hyödyntämällä historiatietoa maakunnan ruokaperinteistä kivikaudelta nykyaikaan.
Lue lisääHanke lisää ruoka- ja ravitsemispalvelualan yritysten osaamista oman palvelutarjontansa arviointiin, kehittämiskohteiden löytämiseen ja kehittämisprosessin toteuttamiseen.
Lue lisääSaimaa Skill Share Lab -esiselvityshankkeen tavoitteena on edesauttaa koronasta kärsineiden luovien alojen elpymistä ja luoda uusia ansaintamalleja.
Lue lisääHankkeessa kehitetään Saimaan alueen matkailuyrittäjien verkostoitumista, selviytymiskeinoja, toimintatapoja ja matkailupavelutarjontaa nykyisessä, heikentyneessä markkinahäiriötilanteessa.
Lue lisääHankkeella vahvistetaan yhteistä tarinaa tunnistamalla oman ruoka- ja kulttuuriperinnön erityispiirteet. Hankkeen aikana selvitetään paikallisten ruoka-, kulttuuri- ja matkailutoimijoiden uusia yhteistyömahdollisuuksia ja kumppanuuksia.
Lue lisääPohjois-Karjalan maakuntaliitto kehittää hankkeessa alueen yritysten rekrytointiosaamista ja työnantajamielikuvaa tavoitteena saada maakuntaan osaavaa työvoimaa yritysten kilpailukyvyn varmistamiseksi.
Lue lisääVisit Saimaa 2.5 -hankkeen tavoite on nostaa Saimaa merkittäväksi kansainväliseksi matkailudestinaatioksi Helsingin ja Lapin rinnalle.
Lue lisääHankkeen tavoitteena on vahvistaa pk-yritysten kilpailukykyä erityisesti elintarvike- ja ruokamatkailualan yritysten osalta ja löytää ratkaisuja sekä uusia mahdollisuuksia tuotteiden ja palvelujen kehittämisessä.
Lue lisääHaluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!