Saimaan alueella oli kansainvälinen European Region of Gastronomy -titteli vuonna 2024. Mahtavan juhlavuoden jälkeenkin Saimaan ainutlaatuista gastronomiaa ja kulttuuria tuodaan esille uudenlaisilla ruokaa ja kulttuuria yhdistävillä elämyksillä. Taste Saimaa on itäisen Suomen ruuan, kulttuurin ja perinteiden herkullinen liitto.
Saimaan Metsän aarteet -teemaviikolla nostetaan esiin seudun luonto kallisarvoisena ympäristönä ja puhtaan ravinnon tarjoajana. Etsimme teemaviikon aikana toteutettavia elämyksiä ja tapahtumia Saimaan seudulle 19.–28.9.2025.
Löydät kartastamme Saimaan alueen ravintolat, ostospaikat, majoitukset, aktiviteetit, tuottajat, nähtävyydet ja luontokohteet jne. Tutustu nyt itäisen Suomen kirkkaimpiin helmiin ja valitse Taste Saimaa reittisi niin pääset nauttimaan kaikilla aisteilla!
Saimaan alueella on parhaillaan käynnissä useita ruokaan, matkailuun ja kulttuuriin pureutuvia EU-hankeita. Niiden työn kautta on syntynyt useita hyödyllisiä työkaluja ja toimintamalleja, joita muutkin toimijat voivat hyödyntää.
Samiedun kokki Jarmin Kärkkäinen sijoittui hienosti toiseksi European Young Chef kisassa Sisiliassa. Katso kilpailun videolta Jasminin ajatuksia paikallisten raaka-aineiden käytöstä sekä ruokaperinteen voimasta. Lue uutinen kilpailusta.
Katso tuore Korven Kodalla Kolilla kuvattu saunavideomme, jossa tarjoillaan herkullisesti savusaunaa ja savukalaa. Saunatapahtuma oli sympaattinen kokonaisuus paikallisia perinteitä ja yhteisöllistä rentoutumista.