Hankkeen aikana muodostetaan erilaisista ruokaan liittyvistä palveluista matkailijoita kiinnostava kokonaisuus ja tuodaan Pohjoisen Saimaan aluetta paremmin esiin ruokamatkailukohteena. Yhteistyö ja verkostoituminen kuuluvat hankkeen tärkeimpiin tavoitteisiin - samalla lisätään alueen toimijoiden tunnettuutta sekä muiden toimijoiden että matkailijoiden keskuudessa.
Hankkeeseen osallistuvien ruokamatkailutoimijoiden osaamista lisätään muun muassa työpajojen ja tutustumismatkojen avulla. Kaikki kohteet viedään myös yhteiselle ruokamatkailukartalle, joka palvelee alueella liikkuvia ihmisiä. Lähiruokaretki huipentuu syyskuussa järjestettävään tapahtumaan, jolloin toimijat avaavat ovensa vierailijoille.
< Kaikki hankkeetHankeorganisaatio
Liperin kunta, Heinäveden kunta & ProAgria Itä-Suomi
Yhteyshenkilö
Noora Vuontisvaara, noora.vuontisvaara@liperi.fi
Rahoittajat
Lapin ELY - Harvaan asuttujen alueiden luonto-, ruoka-, kalastus- ja metsästysmatkailun kehittäminen
Hankkeen kesto
1.10.2022 - 30.9.2023
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!