Kuva: Kuva: Osuuskauppa Suur-Savo

Taste Saimaa -tapahtumapilotit kietovat yhteen ruuan ja kulttuurin

Saimaan seutu on pullollaan hienoja tapahtumia kyläyhdistysten rantakalailloista kansainvälisiä vierailijoita houkutteleviin festivaaleihin. Osana Taste Saimaa -toimintaa tarjoamme alueen toimijoille mahdollisuuden toteuttaa tapahtumia, joissa pystyy rohkeasti testaamaan uusia tapoja yhdistää ruokaa ja kulttuuria. Samalla syntyy uusia luovia kumppanuuksia sekä myös menestyviä palvelutuotteita.

Olemme parin viime vuoden aikana toteuttaneet useita pilottihakuja, joiden jälkeen olemme valinneet rahoitettavat pilotit hakemusten perusteella. Pilotteja on tässä vaiheessa toteutettu lähes 40 ja ilmoitamme tulevista pilottihauista tällä sivulla sekä muissa viestintäkanavissamme.

Pilottimme voi olla hausta riippuen esimerkiksi ruokaa ja taidetta yhdistävän elämyksen tuottaminen, uudenlainen yhteistyö ruoka- ja kulttuuritapahtumien kesken, ruokateemainen taideteos tai uusi elämyksellinen reitti. Pilotit on toteutettu ostopalveluna. Ja koska kyseessä ovat saimaalaiset pilotit, niin toteuttajien tulee olla joko eteläsavolaisia, eteläkarjalaisia tai pohjoiskarjalaisia.

Valinnoissa arvioidaan mm. sisällön soveltuvuutta, kiinnostavuutta, toteutuksen edellytyksiä, olemassa olevia referenssejä sekä toteuttajan ammattimaisuutta. Valinnan ehtona on, ettei Taste Saimaa -pilotoinnista peritä erillistä maksua kävijöiltä ja toteutuksessa huomioidaan terveysturvallisuus.

Valittujen sisältöjen käytännön toteutukset suunnitellaan ja aikataulutetaan yhdessä. Toteuttajien vastuulla on valmistella tarvittavat materiaalit viestintää ja markkinointia varten.

Vuonna 2025 tulossa olevat pilottitapahtumat

  • Wellnetin ”Runollinen kahvihetki Saima Harmajan seurassa”, 28.2.2025 Mikkelissä (kyseessä kutsuvierastilaisuus!)

Tapahtumassa tuodaan esille Saima Harmajan tuotantoa näyttämöllisin keinoin yhdistettynä 1930-luvun ruokakulttuuriin perinteitä arvostaen ja niistä oppien. Esityksen tavoitteena on kuvata runoilija Saima Harmajan aikakauden ilmiöitä tässä ajassa. Saima Harmaja valikoitui esiteltäväksi ruonoilijaksi, koska suvun juuret ovat Juvalla (Saima Harmajan isä Leo Schadewitz on syntynyt Juvalla ja käynyt koulunsa Mikkelissä).

Tapahtumassa luodaan yhteys lähes sadan vuoden taakse sekä sanataiteen että makujen kautta. Runoilijan teksteissä nousevat vahvasti luontoteemat, jotka helposti yhdistyvät eteläsavolaiseen maisemaan. Esitys leikittelee vanhan ja uuden liitolla. Kysytään, mitä Saima Harmaja ajattelisi tästä ajasta, jos hän kirjoittaisi runoa nyt. 
 

Vuonna 2025 toteutetut pilotit - juhlakahvit olivat menestys

Tarjosimme päättyneen Saimaan juhlavuoden 2024 kunniaksi kaikille avoimet juhlakahvit taidemaustein kahdeksalla paikkakunnalla Saimaan alueella. Kahvit olivat 31.1. Imatralla, Joensuussa, Kiteellä, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Nurmeksessa, Puumalassa ja Taipalsaarella.

Imatra: Kulttuuritalo Virran kahvio klo 14–18

Taidemausteena on LiekinKieli-tuliduon: "Valon Virta".
LiekinKieli on imatralainen tulitaiteilijapariskunta, joka on esiintynyt eri tilaisuuksissa ja tapahtumissa Imatralla ja sen lähiseuduilla vuodesta 2020. Tunnelmallisessa LED-valotanssiesityksessä yhdistyvät välinemanipulaation taito, värivalojen välke, mystiikka ja duon itsensä tuottama musiikki.

Joensuu: Tapahtumapaikkana on Joensuun pääkirjasto klo 14–17. Kahvitarjoilu on Kahvila Pilkussa ja kahvia ja pullaa on varattu 200:lle henkilölle.

Taidemausteena on kansanmusiikkiduo Juurisävelen ”Kiihtelyksen laulut -kansanmusiikkikonsertti”
Juurisävel-kokoonpano on esittänyt kesästä 2022 alkaen kiihtelysvaaralaisia kansanlauluja ympäri Suomen. Esitys toimii paikallishistorian, itäsuomalaisen kansanmusiikin ja aineettoman kulttuuriperinnön kohtaamispaikkana. Duon tavoitteena on paitsi pitää pohjoiskarjalainen perinne elossa, myös innostaa uusia sukupolvia löytämään se uudelleen. Musiikkiesitykset päivätanssin mahdollisuudella ovat klo 14.30 ja 16.00 Muikku-salissa.

KiteeNäyttelykeskuksen Kiteen taidegalleriatila, klo 17.00 alkaen

Taidemausteena on Armas E. Leopold -yhtyeen ” Etnogroovesta oodeihin!”
Armas E. Leopoldin musiikki määriteltiin yhtyeen toimesta otsikolla ”konstailemattoman rouheaa etnogroovea”. Kaikki tekstit ovat Eino Leinon runoja. Sävellyksissä ja tulkinnoissa on aistittavissa tummin sävyin värjätty, täydeltä leveydeltä eletty elämä. Yhtye iloitsee elämästä, häkeltyy luonnon kauneudesta ja katoaa hetkittäin mystiseen usvaverhoon. Tilaisuudessa kuullaan myös improvisoituja ja mieleenpainuvia oodeja juhlakahveilla tarjolla oleville kiteeläisille paikallisherkuille. 

Lappeenranta: Galleria Pihatto klo 13–17

Taidemausteena on Salama Sojakka Kollektiivin ”Liike meissä, me liikkeessä”
Sanna Salama ja Veera Sojakka ovat lappeenrantalaisia tanssitaiteilijoita. He toteuttavat Lappeenrannan alueella ammattitason tanssitaidetta. Annika Toivonen soittaa työkseen Rakuunasoittokunnassa ja hän on toiminut muusikon roolissa Salaman ja Sojakan teoksissa. Galleria Pihatossa nähdään kahden tanssijan improvisoitu nykytanssiduetto saksofonin säestämänä. Lisäksi tilassa on esillä Ritva Räsäsen ja Maija Pietilän Hetkestä toiseen -näyttely.

Mikkeli: Mikkelin pääkirjasto, Mikkeli-sali klo 13–15. Tilaisuuden avaa kaupunginjohtaja Janne Kinnunen.

Taidemausteena on Etelä-Savon tanssiopiston ”Kakkujen lumoa − tanssin ja tarinoiden taikaa”
Kakkujen lumoa − tanssin ja tarinoiden taikaa -tuokiossa astumme sisään kirjailija Anna Pölkin kirjaan Kakkuja salaisesta puutarhasta, joka vie meidät suloisten kakkujen makuihin ja nostalgisten klassikkokirjojen tarinoihin. Pienten lukunäytteiden, tietoiskujen ja kakkumaistiaisten ohessa vanhat klassikkokirjat alkavat elää myös tanssin kielellä, kun Etelä-Savon Tanssiopisto tuottaa tansseiksi vanhat klassikkokirjat, kuten Anni Swanin Lumolinna ja Montgomeryn Annan unelmavuodet. Esiintyjinä on Kaisla Haapala, joka opettaa balettia, nykybalettia ja nykytanssia Etelä-Savon tanssiopistossa, nykybaletin ja nykytanssin 3-4 oppilaat. 

Nurmes: Galleria Tyko, Nurmes-talo, kulttuuri- ja kirjastotalon galleria klo 14–17

Taidemausteena on harmonikka-pianoduo Sirpa Kainulaisen & Tiina Karhu-Ahtosen ”Karjalan kunnailla -konsertti”
Tunnelmallinen Karjalan kunnailla -konsertti hemmottelee kahvitusyleisöä. Duon monipuolisessa suomalaisessa ohjelmistossa on mm. kansansävelmäsovituksia, tulista tangoa sekä Oskar Merikannon ja Jean Sibeliuksen klassisia klassikkoja. Konsertti on tunnin mittainen ehyt juonnettu kokonaisuus, joka esitetään kahvituksen aikana klo 14 ja 15. Lisäksi tilassa on esillä Ylä-Karjalan taideyhdistyksen juhlanäyttely.

Puumala: Lasiruusu klo 13–15

Taidemausteena on seppämestari Jarkko Kaartilanmäen ”Taontanäytös”
Taontanäytöksistään kansainvälisesti palkittu seppämestari Jarkko Kaartilanmäki (Tuakon Takomo) tuo Lasiruusuun pihalle taontanäytöksen, jossa käytetään liikuteltavia työkaluja, kenttäahjoa ja alasinta sekä käsityökaluja. Päivän aikana raudasta taotaan teos, jonka valmistumista yleisö pääsee seuramaan. Lisäksi ohjelmassa on myös lasinpuhaltajamestari Gaij Tereschatoffin työnäytöksiä.

Taipalsaari: Taipalsaaren Wanha Kunnantupa klo 14–16

Taidemausteena on kuvataiteilija Ella Kettusen ”Pehmeitä piirakoita”
Kuvataiteilija YAMK Ella Kettusen ”Taidemausteessa” käsityötaidot ja perinneherkku yhdistyvät. Hän luo tilaisuuteen virkatun karjalanpiirakka-ohjeen ja valmistaa niitä erikokoisina ja -värisinä. Valmiit ”pehmeät piirakat” ja ohjeet hän tuo Taipalsaaren Wanhalle kunnantuvalle sekä opastaa halukkaita virkkaamaan oman piirakkansa.

Vuonna 2024 olleita kiinnostavia pilottitapahtumia

  • Maaseutuyhdistys Sydänlangan ”Maan makuja kirjallisuuden ystäville”, 14.9. Joensuussa

Luonto- ja ympäristöalan moniottelijat Jussi Sinkkonen ja Hermanni Hakalisto Sydänlangan Keruuheimosta (Taste Saimaa Partner) saapuivat Joensuun kirjallisuustapahtumaan maistattamaan sesongin satoa. Keväällä pohjoiskarjalaisesta lähiluonnosta kootut villivihanneshapatteet olivat kypsyneet valmiiksi. Tilaisuudessa oli tarjolla kiehtovia maan makuja. Sisältöpilotointi toteutettiin lauantaina 14.9. klo 10—16 Joensuun konservatorion aulassa. Tapahtuma tarjosi Sydänlangan Keruuheimolle erinomaisen mahdollisuuden esitellä kirjallisuustapahtuman yleisölle villivihannesten jännittäviä makuja, ravitsemustietoutta, fermentoinnin ikiaikaista historiaa ja lähiluonnon aarreaitan monipuolista hyödyntämistä.

  • Etelä-Karjalan Taiteilijaseuran ”Art goes rinkeli”, taiteilijatapaaminen ja rinkelikahvit 19.10. Lappeenrannassa (näyttely 3.-26.10.2024)

Taidekeskus Idässä järjestetään paikallisen korutaiteilijan Jenni Sokuran näyttely ajalla 3.-26.10.2024, näyttelyn teokset liittyvät ruokaan ja ruokailuun ja tärkeä elementti teosten aiheissa on viipurinrinkeli! Paikalliset ruokakulttuurit, perinneruuat ja varsinkin rinkelin rooli ja sen matka lappeenrantalaiseen ruokapöytään kiehtoo Sokuraa. Näyttelyn yhteydessä järjestetään taiteilijatapaaminen, jossa Sokura kertoo yleisesti työskentelystään, aiheistaan ja Taidekeskus Idän näyttelyn sisällöstä ja kokonaisuudesta. Tapaamisen yhteydessä järjestetään rinkelikahvit. Tapahtuma on avoin yleisölle. Arkinen päiväkahvittelu yhdistää taidekeskustelun ja perinneherkun. Rinkelikahveilla jaetaan tietoa myös viipurinrinkelistä, jolla on maakunnallista merkitystä ja joka monen paikallisen kahvipöytään oleellisesti kuuluu.

  • Venejoen Myllyn ”Myllyn hämyssä”, 27.10.2024 Kontiolahdessa

Myllyn hämyssä -tapahtuma kutsuu korppien maille, jossa tarinat, taide ja lähituottajien eväät kietoutuvat yhteen syyspimeän keskellä. Kuvataiteilija Miia Roseniuksen teokset johdattavat kokemaan myllyn ympäristöä ja sen tarinoita moniaistisesti taiteen kautta. Ohjelmassa Hunajahaudukkeen ja Myllyn leipästen maistatus sekä taidetta myllyn miljöössä. Miia ohjaa tapahtumassa myös pientä työpajaa, jossa jokainen pääsee siveltimen varteen tulkitsemaan näkemäänsä ja kokemaansa.

https://www.tastesaimaa.fi/fi/kaikki-tapahtumat/korppien-kutsumat
 

  • Dom Mikkelin ”Karhun kunniaksi! Ruoan, juoman ja tarinoiden taikaa olutravintolassa”, 19.11.2024 Mikkelissä

Karhun kunniaksi järjestetyissä karhunpeijaisissa on kyse kadonneesta juhlarituaalista.

Tapahtumassa modernisoidaan tätä Suomen vanhimpien juhlarituaalien joukkoon kuuluvaa juhlaa olutravintolamiljööseen sopivaksi. Illassa vuorottelevat historialliset tarinat, musiikki, runot sekä ruokailu, jonka yhteydessä toteutetaan olut-tasting eteläsavolaisista oluista. Pilotin tavoitteena on elävöittää suomalaista kansanperinnettä ja rakentaa uudenlaista elämyskonseptia, joka edistää suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin sekä oman kulttuuriperinnön arvostusta ja käyttöarvoa.

  • Joensuun seutukirjaston ”Gastroilta”, 27.11. Joensuussa

Gastroilta järjestetään Joensuun pääkirjastossa marraskuussa ja tapahtumassa tuodaan esiin kirjastoa ruokakulttuurin tiedonlähteenä. Tilaisuudessa esitellään Vaara-kirjastojen oma piirakkaresepti ja ruoka-aiheista kaunokirjallisuutta. Reseptiikassa otetaan huomioon paikalliset raaka-aineet. Oman piirakan reseptiikkasuunnittelu sekä pidemmän iltatapahtuman järjestäminen on uudenlainen toteutustapa kirjailijavierailulle.

  • Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistyksen ”Luonto kaikin aistein”, 20.11. ja 11.12. Rantasalmella

Tavoitteena on luoda Rantasalmen puhallinorkesterille luontoaiheinen musiikkikokonaisuus, jonka voi tilata ruokatapahtuman yhteyteen. Esitys korostaa luontoaiheista musiikkia ja nivoo sen yhteen Restaurant Solitaryn (joka on Taste Saimaa Partneri) luontoon pohjautuvien makuelämysten kanssa. Pilottiesitys tai siitä muokattavissa olevat versiot tuovat lisäarvoa ja syventävät ravintoloiden/ruokatapahtumien sisältöä nostamalla esille paikallista kulttuuria ja luontoelämyksiä musiikin kautta. Taitavien nuorten soittajien rooli korostaa paikallisen musiikkikulttuurin elinvoimaa. Paikallinen musiikkielämys yhdistettynä paikallisiin raaka-aineisiin ja paikalliseen ruokaosaamiseen muodostaa asiakkaille kaikkia aisteja hivelevän kokonaisvaltaisen elämyksen. Tapahtuma lisää ravintolan houkuttelevuutta myös sesongin ulkopuolella.

  • Työryhmä: Veera Sojakka, Sanna Salama ja Risto Sojakka ”Kulttuurilounas”, 4.12. Lappeenrannassa

"Kulttuurilounas", joka yhdistää ruoan ja taiteen - pianistin ja kahden tanssijan avulla. Kulttuurilounas toteutetaan 4.12. klo 11.30 ja 13. tulevan itsenäisyyspäivän hengessä. Tämä näkyy niin musiikissa, tanssissa kuin ruoassa. Kulttuurilounaan aikana kaksi tanssijaa ja pianisti esittävät saman, kestoltaan noin 30 minuuttia pitkän teoksen, kaksi kertaa. Näin teos tavoittaa mahdollisimman paljon lounaskävijöitä. Teos nähdään Lappeenrannan linnoituksella sijaitsevan lounasravintola Kehruuhuoneen lounaan yhteydessä. Kävijöille lounas on normaalihintainen.  Kehruuhuone toteuttaa teemaan sopivan lounaan paikallisten lähituottajien antimiin painottuen. Katsojalla/Lounastajalla on vapaus katsoa, kuunnella, nauttia ruoasta ja taiteesta, olla katsomatta tai reagoida haluamallaan tavalla. Konsepti on erilainen kuin vastaavat Suomessa aiemmin toteutetut, sillä minkään ympärillä ei vaadita pysähtyvän esityksen vuoksi, vaan ihmiset saavat toimia aivan kuten he normaalistikin lounastaessaan toimivat. Tämä tarkoittaa esimerkiksi, että paikalla saa saapua kesken, ruokaa saa hakea ja tilassa saa liikkua eikä tarvitse vain istua hiljaa ja katsoa.

  • Kihaus Folkin (24.-30.6.) pilotoinnissa toteuttiin Pala Saimaata - makujen maailma, omana telttanaan festivaalialueelle sekä takahuonetarjoilu paikallisella twistillä. Rääkkylän Kihaus Folk on kansainvälinen festivaali, joka toimii sujuvasti monilla kielillä ja karjalainen vieraanvaraisuus yhdistää eri maista tulevat ihmiset yhteisten elämysten ja makujen äärelle. Ambassador Anni Korhonen oli mukana tapahtuman paikallisen ruoan esiin tuomisessa, auttoi kehittämään festariruokaa paikallisista raaka-aineista ja edusti Taste Saimaata.
     
  • Otawala (2.-3.8) on uusi monitaidefestivaali Mikkelin Otavassa, jonka sisällöissä painotetaan vahvasti paikallisuutta ja alueen omaa osaamista. Tämä näkyi mm. taideohjelmassa ja artistivalinnoissa. Sisältöpilotoinnissa tuotiin paikalliset ruokatoimijat osaksi festivaalin kokonaisuutta. Ambassador Anni Korhonen edusti Taste Saimaata tapahtumassa paikallisen ruoan alueella ruisleipämaistiaisten kera, sekä Navetan ohjelmallisessa sisällössä, jossa hän kertoi ruokakulttuurin voimasta ja roolista osana itäsuomalaista kulttuuria (”Rukiisia rakkaustarinoita”).
     
  • Juuret-tapahtuma Ilomantsissa (10.8.). Parppeinvaaran runokylässä, palattiin juurille. Tapahtuma kiertyi kolmen sooloesityksen ja kollaboratiivisen improvisaation ympärille - esiintymislavana toimii runokylä ympäristöineen. Virittäytyminen juurten taajuuksille alkoi heti vieraiden saavuttua paikalle. Aisteja korostettiin sulkemalla toisia pois, miten terästää kuuloa, kuinka syventää makuja? Ihmiset ohjattiin ennalta määritetylle reitille, teosten äärelle. Luonto on muovannut skenografian yhdessä työryhmän kanssa. Esityksen päätteeksi kokoonnuttiin pitkän pöydän ääreen, maistaen, haistaen ja kuullen luonto, kolmen artistin avustamana. Ruoka oli gourmet- tasoista, metsän antimista tehtyä villiruokaa, josta teoksen pääkokki ja monialaisen työryhmän sparraaja Jyrki Tsutsunen vastasi yhdessä Aleksi Kärkkäisen kanssa. He myös kertoivat tarinoita raaka-aineiden takaa, niiden parantavista vaikutuksista ja omista kokeiluistaan ja löydöistään intohimoisina luonnonantimien hyödyntäjinä.
     
  • Oravissa (19.-20.7) Veneitä, muikkuja ja musiikkia -tapahtumassa kaksi tapahtumaa yhdistyi monipuoliseksi kokonaisuudeksi. Sisältö toi esiin sisävesien veneilykulttuuria, kalastuskulttuuria ja kalaruokaa. Sisältöpilotoinnin avulla ohjelmatarjontaan tuotiin mukaan myös musiikkiesityksiä. Tapahtuma oli yhteistyö usean toimijan välillä.

Saunaan liittyvät pilotit olivat 7.-9. kesäkuuta:

Saunaelämys kaikilla aisteilla (Lieksa)

Tavoitteena on pilotoida saunaelämyspakettia Mustalla Mäntyjärvellä. Kohteessa on suurehko kota, nuotiopaikka, puuwc:t, varasto sekä telttasauna. Pilotoinnissa kohteeseen tuodaan siirrettäviä sauna- ja kylpyelementtejä (kärrisauna ja palju). Saunan jälkeen osallistujille on tarjolla maksuton evästely Mustan Mäntyjärven kodassa ja nuotiopaikalla. Tarjolla on paikallisista raaka-aineista valmistettuja luonnon makuja, kuten hiilloksella tehtyjä naurishaudukkaita, hiillosperunoita, sieni, kasvis ja kalatäytteitä, salaattia, villiyrttilevitettä. Jälkiruokana nokipannukahvia, villiyrttiteetä ja tikkupullia. Nuotiolla oppaat kertovat alueesta, sen erityispiirteistä, tarjottavasta ruuasta, muinaislöydöistä, historiasta ja luonnosta.

Savusaunaa ja savukalaa Korven Kodalla (Koli)

Korven Kodan perinteinen savusauna lämpiää ihmisille, samalla kun kolilainen kalastaja Asko Turunen kertoo ja ohjaa paikallisesta kalansavustamisesta Pielisen rannassa. Nautitaan yhdessä kunnon savuista sekä kesäisen järvimaiseman kauneudesta! Voit kuulla paikallisia tarinoita, Pielisellä kalastamisesta, ja kuinka parhaiten savustaa järvikalaa. Savusaunan yhteydessä on kota, penkkejä, nuotiopaikka ja uimapaikka laitureineen. Kokoonnumme yhteen näihin tunnelmallisiin järvenrantakohteisiin, kun kukin vuorollaan odottelee saunavuoroaan. Saunottajana ja tapahtuman järjestelijänä toimii Helena Karhu. Helena kuiskaa saunaloitsun ja toimii myös englanninkielisenä emäntänä tapahtumassa. 

Sauno ihmeessä (Sulkava)

Jokaiselle osallistujalle jaetaan saunavasta saunaelämyksen aluksi, mikä antaa jokaiselle mahdollisuuden nauttia tästä perinteisestä suomalaisesta saunomistavasta. Mukana on neljä erilaista saunaa: Entisen Osuuspankin tilassa "Kauppaneuvos Paukun sauna", Ihmekollektiivin kulttuurisauna, Kunnantalon sauna ja lähiruokamenu Kunnantalolla sekä Tiittalan kartanon Koskenrannan savusauna. Tapahtuma tarjoaa monipuolisen kulttuuri- ja saunakokemuksen, joka yhdistää perinteet, paikallisen ruuan ja nykyaikaisen taiteen saunaympäristössä. Tämä houkuttelee eri-ikäisiä ja -taustaisia kävijöitä. Tavoitteena on saada Sulkavalle saunatapahtumaan 200 saunojaa useilta paikkakunnilta.

Koko Saimaa saunoo - Lossiranta Lodge (Savonlinna)

Avoimet saunomispäivät perinteisessä puulämmitteisessä saunassa ja upeassa maisemasaunassa keskellä puutarhaa yhdistettynä pulahdukseen Saimaaseen laiturimme uimaportailta. Sopii myös perheille. Perinteiset saunakahvit, pannukakkua hillon kera ja saunamakkaraa. Tavoitteemme on uutuutena kokeilla ja lanseerata matkailijoille ja paikkakuntalaisille saunojamme päiväkäyttöön. Maisemasauna on uutuustuote puutarhassamme ja suunnattu ei-yöpyville asiakkaille. Lossiranta on ainutlaatuinen paikka kansallismaisemassa sekä sanomiseen että uimiseen rauhallisessa ympäristössä, mutta kuitenkin kaupunkialueella.

Kevään 2024 avasi talvinen sirkuspilotti 

Juhlavuoden 2024 ensimmäinen sisältöpilotointi oli helmikuun avajaisviikonloppuna toteutettu SISU-nykysirkuskiertue talvisessa luonnossa. Esitys nähtiin kolmella paikkakunnalla ja se keräsi yli 300 katsojaa.​​

Sisältöpilotoinnit vuonna 2023 houkuttivat tuhansia osallistujia

Taste Saimaa -sisältöpilotointeja toteutettiin vuoden 2023 aikana yhteensä 10. Toteutetuilla pilotoinneilla testattiin valmiutta juhlavuoden tarjonnan toteuttamiseen ja luotiin uutta yhteistyötä. Pilotointeja toteutettiin tapahtumayhteistyönä ja reittipilotointeina, ja niillä tavoitettiin vuoden 2023 aikana lähes 6 500 osallistujaa.

Alla video Taste Saimaa -tapahtumayhteistyön sisältöpilotoinnista Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin ja Uus Festivaalin kanssa.