Hankkeella vahvistetaan yhteistä tarinaa tunnistamalla oman ruoka- ja kulttuuriperinnön erityispiirteet. Hankkeen aikana selvitetään paikallisten ruoka-, kulttuuri- ja matkailutoimijoiden uusia yhteistyömahdollisuuksia ja kumppanuuksia.
Hankkeen erityistehtävinä on koostaa rääkkyläläisen ruokakulttuuriperinnön aikajana ja luoda alueellinen ruokamatkailukartta, joka osaltaan tukee Pohjoisen Saimaan alueen esilletuomista ruokamatkailukohteena. Verkostoitumalla ja yhteistyöllä kehitetään uudenlaisia saunaan liittyviä ruoka- kulttuuri -matkailutuotteita ja tuotepaketteja.
Hankkeessa luodaan, vahvistetaan ja uudistetaan laajasti rääkkyläläisten ja lähialueiden ruoka-, kulttuuri- ja matkailualan toimijoiden palveluja, tuotanto- ja toimintatapoja. Hankkeeseen osallistetaan kuntalaisia esimerkiksi tiedonkeruun ja muisteluiden osalta. Lisäksi selvitetään Rasivaaran ja Piimälahden alueelle sijoittuvan luonto-kulttuuri-reittien sijaintia toteutusmahdollisuus.
Hankeorganisaatio
Rääkkylän kunta
Yhteyshenkilö
Raita Joutsensaari, raita.joutsensaari@raakkyla.fi
Rahoittajat
Lapin ELY - Harvaan asuttujen alueiden luonto-, ruoka-, kalastus- ja metsästysmatkailun kehittäminen
Hankkeen kesto
1.9.2022 - 30.9.2023
Verkkosivut >
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!