Ruokamaakunta Nyt! - 11 000 vuotta eteläkarjalaista gastronomiaa jatkuvassa kattauksessa

Hanke tähtää Etelä-Karjalan nostamiseen kiinnostavaksi ruokamatkailukohteeksi hyödyntämällä historiatietoa maakunnan ruokaperinteistä kivikaudelta nykyaikaan.

Tavoitteisiin pyritään kehittämällä mm. ruoka-alan yritysten ja kehittämisorganisaatioiden yhteistyötä sekä uusia, perinteistä kumpuavia ruokatuotteita ja ruokatapahtumia. Tuloksena syntyy uusia, kilpailukykyisiä, paikallista ruokaperinnettä esiin tuovia tuoteaihioita ja ideoita sekä tapahtumia, joissa uutta tietoa ruokahistoriasta sovelletaan modernilla ja kestävällä tavalla. Kehittämistyön tulokset dokumentoidaan mm. resepteiksi, videoiksi ja podcasteiksi, jotka ovat hankkeen jälkeen digitaalisilla alustoilla yritysten sekä Saimaa European Region of Gastronomy -alueiden hyödynnettävissä.

< Kaikki hankkeet

Hankeorganisaatio

Humak (päätoteuttaja), LAB ammattikorkeakoulu, Lappeenrannan museot, Kulttuuritila Nuijamies

Yhteyshenkilö

Juha Iso-Aho, juha.iso-aho@humak.fi

Rahoittajat

REACT-EU/EAKR osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia

Hankkeen kesto

1.9.2022 - 30.11.2023

Verkkosivut >

< Kaikki hankkeet

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!