Hanke tähtää Etelä-Karjalan nostamiseen kiinnostavaksi ruokamatkailukohteeksi hyödyntämällä historiatietoa maakunnan ruokaperinteistä kivikaudelta nykyaikaan.
Tavoitteisiin pyritään kehittämällä mm. ruoka-alan yritysten ja kehittämisorganisaatioiden yhteistyötä sekä uusia, perinteistä kumpuavia ruokatuotteita ja ruokatapahtumia. Tuloksena syntyy uusia, kilpailukykyisiä, paikallista ruokaperinnettä esiin tuovia tuoteaihioita ja ideoita sekä tapahtumia, joissa uutta tietoa ruokahistoriasta sovelletaan modernilla ja kestävällä tavalla. Kehittämistyön tulokset dokumentoidaan mm. resepteiksi, videoiksi ja podcasteiksi, jotka ovat hankkeen jälkeen digitaalisilla alustoilla yritysten sekä Saimaa European Region of Gastronomy -alueiden hyödynnettävissä.
< Kaikki hankkeetHankeorganisaatio
Humak (päätoteuttaja), LAB ammattikorkeakoulu, Lappeenrannan museot, Kulttuuritila Nuijamies
Yhteyshenkilö
Juha Iso-Aho, juha.iso-aho@humak.fi
Rahoittajat
REACT-EU/EAKR osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia
Hankkeen kesto
1.9.2022 - 30.11.2023
Verkkosivut >
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!