Nykykarjalainen pitoateria on koottu karjalaista perinnettä kunnioittaen, oman alueen persoonalla höystettynä. Karjalainen hirsitalo on täynnä makuja, tuoksuja ja tunnelmaa. Aterian ehdottomia hittituotteita ovat talon piirooleipomossa valmistetut uunituoreet piiroot ja ilomantsilaiset vatruskat. Ruokailu alkaa karjalaiseen tapaan monipuolisesta alkupalapöydästä, jota koristavat erilaiset kalaisat alkupalat ja runsaat salaatit. Pääruokana herkutellaan kermakuorrutteisella lohella, sekä uunissa pitkään haudutetulla karjalanpaistilla lisukkeineen. Jälkiruokana nautitaan metsänantimia marjakiisselin muodossa, sekä kahvia ja haudutettua teetä.
Nykykarjalainen pitoateria katettuna keväällä 2025 näinä ennakkoon ilmoitettuina ajankohtina:
La 1.3 ja 8.3. klo 11:00-15:00, Pogostan Hiihtojen aikaan la 15.3. klo 11:00-20:00.
Toukokuussa sunnuntaisin klo 11:00-15:00 (Huom! su 11.5. äitienpäivälounas).
Kesäkuussa 1.-30.6. päivittäin klo 11:00-16:00 (juhannusaattona pe 20.6. ravintola suljettu)
Heinäkuussa 1.-31.7. päivittäin klo 11:00-18:00
Elokuussa 1.-17.8. päivittäin klo 11:00-16:00. Huom! Karhufestivaalien aikaan pe-la 15.-16.8. pitoateria katettuna klo 11:00-18:00.
18.-31.8. klo 11:00-15:00. Huom! Möhkön Valon yö-tapahtuman aikaan pitoateria katettuna klo 11:00-17:00.
29€/hlö, 14,50€/lapset 5-12v ja alle 5-v veloituksetta. Ryhmät kysy tarjous!
Täältä pääset tutustumaan laajemmin pitoateriaan ja kattausaikoihin. https://parppeinpirtti.fi/ruoka-ja-juoma/nykykarjalainen-pitoateria Pyydämme asiakkaita tekemään pöytävarauksen ennakkoon
Tapahtuman ajat
1.3.2025, klo 11:00 - 25.5.2025, klo 15:00
Tapahtumapaikka
Parppeintie 4, 82900 Ilomantsi
Järjestäjä
Ravintola Parppeinpirtti
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!