Tuohta tarinoista

Tuohta tarinoista -hanke nostaa ruokakulttuurin liittyvät tarinat esille. Autamme tuomaan ne lisäarvoa ja kannattavuutta edistäväksi toiminnaksi ruokapalvelu- ja matkailuyrityksiin. Hankkeen tavoitteena on lisätä osaamista tarinallisten ruokamatkailutuotteiden tuotteistamiseen ja markkinointiin ja tuottaa uusia elämyksellisiä palveluja ruokamatkailuun. Nuorten kiinnostusta ruokakulttuuriin ja -alan tuntemusta vahvistetaan tapahtumien, pelien ja pelillisyyden avulla, joissa tarinoilla on myös rooli.

Tuohta tarinoista -hanke nostaa ruokakulttuurin liittyvät tarinat esille. Autamme tuomaan ne lisäarvoa ja kannattavuutta edistäväksi toiminnaksi ruokapalvelu- ja matkailuyrityksiin. Hankkeen tavoitteena on lisätä osaamista tarinallisten ruokamatkailutuotteiden tuotteistamiseen ja markkinointiin ja tuottaa uusia elämyksellisiä palveluja ruokamatkailuun. Nuorten kiinnostusta ruokakulttuuriin ja -alan tuntemusta vahvistetaan tapahtumien, pelien ja pelillisyyden avulla, joissa tarinoilla on myös rooli.

Hankkeen tavoitteet ovat

  • Saimaan alueen ruokakulttuuritarinoiden esille nostaminen matkailussa
  • osaamisen lisääminen tarinallisten ruokamatkailutuotteiden tuotteistamisen ja markkinointiin
  • uusien elämyksellisten palvelujen syntyminen ruokamatkailuun sekä
  • nuorten kiinnostuksen lisääminen ruokakulttuuriin ja alan tuntemuksen vahvistaminen.
< Kaikki hankkeet

Hankeorganisaatio

XAMK, osatoteuttajat: ProAgria Itä-Suomi/ Maa- ja kotitalousnaiset

Yhteyshenkilö

Minna Komppa, Minna.Komppa@xamk.fi

Rahoittajat

Etelä-Savon ELY-keskus & Euroopan unionin osarahoittama. Lisäksi XAMK ja ProAgria.

Hankkeen kesto

1.5.2024 - 31.3.2026

Verkkosivut >

< Kaikki hankkeet

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!