Hankkeessa kehitetään kestävämpiä ruokajärjestelmiä yhdessä 13 kansainvälisen partnerin kanssa. Hankkeen tuloksena kehittyy Kestävien Ruokajärjestelmien Kehittämisohjelma (Enabling Programme for Sustainable Food Environments), mikä sisältää joukon konkreettisia työkaluja kestävyyden edistämiseksi hallinnon, kysynnän ja tuotannon näkökulmista.
Työkaluja pilotoidaan paikallisesti kahdeksalla alueella ja Etelä-Savon pilotit toteutetaan Savonlinnassa vuoden 2024 aikana hyödyntäen yhteistyötä muiden alueen kehittämishankkeiden kanssa. Pilotoinnin jälkeen Kehittämisohjelmaa levitetään laajemmalle kohderyhmälle ystävyyskaupunkitoiminnan kautta. Hankkeen päätyttyä kunkin partnerin ja heidän ystävyyskaupunkinsa paikallinen ruokaympäristö on paremmin varustettu muuttamaan kuluttajien käyttäytymistä kestävään suuntaan, luomaan kiertotaloutta tukevia liiketoimintamahdollisuuksia ja tekemään ruokaketjuista ja -tuotannosta kestävämpiä kokonaisuuksia.
< Kaikki hankkeetHankeorganisaatio
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk
Yhteyshenkilö
Jade Hirvonen, jade.hirvonen@xamk.fi
Rahoittajat
Interreg Baltic Sea Region. Hankkeen budjetti: 291 488 euroa.
Hankkeen kesto
1.1.2023 - 31.12.2025
Verkkosivut >
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!