Elintarvike- ja luonnontuotealan tuotteita vientimarkkinoille - KareliaBite

Elintarvike- ja luonnontuotealan KareliaBite -vientimarkkinaprojektin päätarkoituksena on Pohjois-Karjalan elintarvike- ja luonnontuotealan yritysten kansainvälisen kilpailukyvyn vahvistaminen.

Hankkeen päätavoitteena on parantaa elintarvike- ja luonnontuotealan yritysten valmiuksia toimia kansainvälisillä markkinoilla. Hankkeen kohderyhmänä ovat Pohjois-Karjalan elintarvike- ja luonnontuotealan yritykset sekä jalosteiden kehittämisestä kiinnostuneet yritykset, joilla on tarve ymmärtää paremmin elintarvike- ja luonnontuotealan muutoksia sekä oppia toimimaan uusilla markkinoilla. Hankkeeseen osallistuneet yritykset osaavat hankkeen jälkeen suunnitella ja toteuttaa uuden kansainvälisen markkinan haltuunoton ensikontaktien etsimisestä koemarkkinointiin, lanseerauksiin ja kauppojen syntymiseen.

Hankkeessa Saksan eri elintarvike- ja luonnontuotealan tapahtumat toimivat keskeisenä kansainvälisenä oppimisympäristönä. Hankkeen toimenpiteiden avulla tuotetaan yrityksille tietoa ja valmennustukea niin, että yrityksissä syntyviä uusia tuotteita muotoillaan ja brändätään vastuullisesti suoraan niille soveltuville kansainvälisille markkinoille.

Hanke jakautuu kolmeen eri työpakettiin (TP):

TP 1: Saksan elintarvikealan eri tapahtumat kansainvälistymisen valmennuskokonaisuuksina

TP 2: Kansainvälisten asiantuntijakontaktien hyödyntäminen tuoteinnovaatioiden kehittämisessä

TP 3: Monikanavainen viestintä ja brändin vahvistaminen.

European Region of Gastronomy -toiminnan ja KareliaBite-hankkeen yhteistyöllä tiivistetään yhteistyötä elintarvike- ja ruokamatkailuyritysten kanssa. Tavoitteena on kehittää ruokalahjatuotteita, joissa hyödynnetään mahdollisimman paljon paikallisia raaka-aineita, kulttuuria, osaamista sekä yritysten uudenlaista yhteistyötä. Tuotekehityksessä huomioidaan kansainvälisten asiakkaiden vaatimukset ja odotukset. Toimenpiteillä parannetaan yritysten toimintaedellytyksiä sekä kotimaassa että vientimarkkinoilla toimimiseen ja tuetaan käänteistä vientiä. Yhteistyötä tehdään esimerkiksi Saimaa Region der Gastronomie -verkoston yritysten kanssa järjestämällä tuotekehitystyöpajoja, joissa yritykset saavat palautetta ja kehitysideoita tuotteiden jatkokehittämiseen kansainvälistymisen tukemiseksi.

< Kaikki hankkeet

Hankeorganisaatio

Business Joensuu Oy

Yhteyshenkilö

Hanne Husso, hanne.husso@businessjoensuu.fi

Rahoittajat

Euroopan Unioni, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Business Joensuu Oy. Hankkeen budjetti: 545 000 euroa.

Hankkeen kesto

1.11.2023 - 31.10.2025

Verkkosivut >

< Kaikki hankkeet

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!