Lähiruoantuottajat tarvitsevat innovatiivisia ja käytännönläheisiä ratkaisuja ruokamatkailun palvelusuunnitteluun, joka vastaa kuluttajien erityistarpeisiin ja odotuksiin pandemian jälkeisellä aikakaudella.
Palvelut voivat sisältää maatilakierroksia, ruoanlaittopajoja, maistelua, pop-up-kahviloita, maatilaravintoloita, tuotepaketteja jne. Pientuottajien kyky saada riittävästi näkyvyyttä ja huomiota matkailumarkkinoilla on yleensä hyvin rajallinen.
Hankkeen tavoitteena on parantaa maaseudun lähiruoantuottajien resilienssiä ja kestävää kasvua monipuolistamalla heidän elinkeinotoimintaansa ruokamatkailun alalla. Hankkeen avulla lähiruoantuottajat voivat rakentaa yhteistyössä muiden maaseudun pk-yritysten, verkostojen ja sidosryhmien kanssa loppuasiakkaille lisäarvoa ja parantaa taloudellista suorituskykyä ja kannattavuutta lyhentyneen arvoketjun myötä.
Projektikumppanit ja sidosryhmät suunnittelevat ja pilotoivat yhdessä innovatiivisen käytännön ratkaisun perinteisen ruokatuotannon ja -matkailun yhdistämiseen, joka sisältää kaksi pääelementtiä:
Hankeorganisaatio
Lomalaidun ry ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK
Yhteyshenkilö
Anna Kaiponen anna.kaiponen@lomalaidun.fi ja Tiia-Mari Eilola tiia-mari.eilola@xamk.fi
Rahoittajat
Interreg Baltic Sea Region 2021-2027. Hankkeen budjetti: 550 000 euroa.
Hankkeen kesto
1.1.2023 - 31.12.2025
Verkkosivut >
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!