Kuva: Visit Karelia / Harri Tarvainen
Saimaan alueelle on myönnetty kansainvälinen European Region of Gastronomy –status tunnustuksena itäisen Suomen ainutlaatuisesta ruokakulttuurista. Juhlavuonna 2024 kansainväliset ja kotimaiset vierailijat saavat kokea Järvi-Suomen puhtautta ja ainutlaatuisuutta kaikilla aisteillaan. Saimaan alueella luodaan tapahtumia ja kokonaisuuksia, jotka yhdistävät kulttuurin, taiteen ja ruuan ennennäkemättömällä tavalla.
European Region of Gastronomy -statuksen myötä Saimaan alue on mukana International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism - ruoka- ja kulttuurimatkailun verkostossa, joka edistää ruokakulttuurin monimuotoisuutta ja kestävää kehitystä.
Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuonna tavoitteena on nostaa Saimaan alue kansainvälisesti kiinnostavaksi matkailukohteeksi, ruoka ja kulttuuri keskiössä.
Juhlavuoden tapahtumia tullaan toteuttamaan Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Pohjois-Karjalan maakuntien laajalla ylimaakunnallisella yhteistyöllä, jossa on mukana lukuisia ruoka-, kulttuuri- ja taidealan yrittäjiä, organisaatioita ja toimijoita.
Juhlavuotta valmistelevaa Saimaa European Region of Gastronomy Management Project 2022-2023 -hanketta hallinnoi Etelä-Savon maakuntaliitto.
Saimaa ERG -hakukirja esittelee laajasti tavoittteemme ja toimenpiteemme ruuan ja kulttuurin yhdistäville innovatiivisille tuotteille ja tapahtumille sekä matkailijaystävällisille reitistöille.
Kuva: Visit Karelia / Harri Tarvainen
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!