Pellolta pöytään näkyväksi -hankkeessa kytketään itäisen Suomen kestävä ruoantuotantotapa European Region of Gastronomy Saimaan yritys- ja tapahtumaketjuun ja osaksi ruokamatkailua.
Pellolta pöytään näkyväksi -hankkeessa kytketään itäisen Suomen kestävä ruoantuotantotapa European Region of Gastronomy Saimaan yritys- ja tapahtumaketjuun ja osaksi ruokamatkailua. Itäisen Suomen maakunnilla Etelä-Savolla, Etelä-Karjalalla, Kymenlaaksolla ja Pohjois-Karjalalla on osana European Region of Gastronomy Saimaa -statusta 2024 ainutlaatuinen mahdollisuus erottua ruokamatkailualueena muusta eurooppalaisesta ja suomalaisesta tarjonnasta tekemällä ruoantuotantomme ja ruokajärjestelmämme vastuullisuus ja kestävyys näkyväksi sekä edelleen kehittää tätä ruoantuotannon tapaa. Saimaan alueen ruoka-alueidentiteetti vahvistuu ja pellolta pöytään -ruokaketjun yritykset ja muut toimijat verkostoitutuvat yli maakuntarajojen Taste Saimaa -brändin alla. Alueen maatiloille ja elintarvike- ja matkailualan yrityksille syntyy uutta liiketoimintaa esim. ruokamatkailuketjun osana ja maaseutuyritysten kilpailukyky ja kannattavuus parantuu.
Pellolta pöytään näkyväksi -hankkeen toteutus on jaettu kolmeen työpakettiin:
TP 1. Pellolta - Kestävä, uudistava alkutuotanto
TP 2. Pöytään - Ympäristövastuullinen ruoantuotanto, ruokamatkailu, maisema, kulttuuriympäristö
TP 3. Näkyväksi - Pellolta pöytään -ruokaketjun toimintatavan näkyväksi tekeminen monikanavaisesti viestien ja ruokatapahtumin
Kohderyhmä:
Maatilat ja maaseudun elintarvike-, matkailu- ja ravintola-alan yritykset, koko ruokaketju pellolta pöytään.
Kohdealue:
Etelä-Savo, Etelä-Karjala, Kymenlaakso, Pohjois-Karjala
Toteuttajat:
Hakija – ProAgria Etelä-Savo ry/Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus MKN
Tuensiirtoyhteistyökumppanit – ProAgria Etelä-Suomi ry/ Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus, ProAgria Itä-Suomi ry/ Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus, Baltic Sea Action Group BSAG
Hankeorganisaatio
ProAgria Etelä-Savo ry/Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus MKN
Yhteyshenkilö
Sanna Lento-Kemppi
Rahoittajat
Maaseuturahasto, Etelä-Savon ELY-keskus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Pohjois-Karjalan ELY-keskus. Hankkeen budjetti: 450 000 euroa.
Hankkeen kesto
1.3.2024 - 30.6.2026
Verkkosivut >
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!