Saimaan seutu on pullollaan hienoja tapahtumia kyläyhdistysten rantakalailloista kansainvälisiä vierailijoita houkutteleviin festivaaleihin. Tarjonta painottuu kuitenkin alueellamme vahvasti kesään. Vuosi 2024 on ruoka- ja kulttuurimatkailun juhlavuosi, joka kokoaa alueemme monipuolista tapahtumatarjontaa yhteisen Taste Saimaa -brändin alle. Osana juhlavuoden kokonaisuutta haluamme tarjota alueen toimijoille mahdollisuuden toteuttaa sisältöjä, joiden avulla pyritään muodostamaan uusia yhteistyökumppanuuksia sekä testaamaan ja luomaan uusia ruokamatkailua ja kulttuurisisältöjä yhdistäviä palvelutuotteita Saimaan seudulle syys- ja talvikaudelle.
Syys-talvikauden (syys-joulukuu 2024 tai tammi-helmikuu 2025) aikana toteutettavat sisältöpilotoinnit valitaan hakemusten perusteella ja toteutetaan ostopalveluna. Haku on suunnattu paikallisille toimijoille (Etelä-Karjala, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo). Kyseessä voi olla esimerkiksi ruokaa ja taidetta yhdistävän elämyksen tuottaminen, uudenlainen yhteistyö ruoka- ja kulttuuritapahtumien kesken, ruokateemainen taideteos tai uusi elämyksellinen reitti. Voit lähettää hakemukseesi liittyvät liitteet sähköpostilla osoitteeseen: anu-anette.varho@esavo.fi
HAKUAIKA: 4.6.–6.9.2024 (HUOM HAKUAIKAA JATKETTU)
Valinnoissa arvioidaan sisällön soveltuvuutta, kiinnostavuutta, toteutuksen edellytyksiä, olemassa olevia referenssejä sekä toteuttajan ammattimaisuutta. Valinnan ehtona on, ettei Taste Saimaa -sisältöpilotoinnista peritä erillistä maksua kokijoilta/kävijöiltä ja toteutuksessa huomioidaan terveysturvallisuus. Saimaa European Region of Gastronomy Management Project vastaa hakemuksien käsittelystä ja valinnoista.
Valittujen sisältöjen käytännön toteutukset suunnitellaan ja aikataulutetaan yhdessä. Toteuttajien vastuulla on valmistella tarvittavat materiaalit viestintää ja markkinointia varten. Haku etsii toteutettavia ostopalveluita, kyseessä ei ole työsuhteinen toimeksianto. Valittu toteuttaja laskuttaa sovitun summan sisältöjen toteutuksesta ja kyseinen summa sisältää kaikki toteutuksen kulut.
HAKUUN LIITTYVÄT KYSYMYKSET: Hankeasiantuntija Anu-Anette Varho, anu-anette.varho@esavo.fi