20.3. klo 13–16, Honkavaaran Perinnepiha, Rekivaarantie 22, 82200 Hammaslahti
Karjalanpiirakasta, riisipiirakasta tai piiroosta on moneksi! Pohjois-Karjalassa siitä on tehty osa elintarviketuotantoa, mutta perinne elää aidosti edelleen. Nimisuoja on tärkeä osa aidon karjalanpiirakan säilymisessä – vai onko? Onko piirakka teollisesti valmistettuna piirakka ensinkään?
Puhutaan piirakasta seuraavien alustusten innoittamina:
Karjalanpiirakan nimisuoja ja merkitys Pohjois-Karjalan elintarviketuotannossa
Johanna Rinnekari, yritysasiantuntija & Karelia à la carte -verkoston koordinaattori , MKN Itä-Suomi / ProAgria Itä-Suomi
Martat piirakkaperinteen ylläpitäjinä
Heli Hjälm, toiminnanjohtaja, Pohjois-Karjalan Martat
Kotileipomo Sorsan piirakkatarina
Puhetta erikoispiirakoista
Tmi Ninukka / Sini Ryynänen
Pielispakari – maailman suurin karjalanpiirakan valmistaja
Erkki Timonen, toimitusjohtaja, Pielispakari Oy
Kahvitauko on klo 14.15.
Käynnistetään Piirakan Piällinen -kisa!
Mitä muuta piirakan päälle kuin munavoi?
Paikkoja on vain 45, joten ilmoittaudu pian (sivun oikeasta reunasta). Ilmoittautumiset ovat sitovia. Täydennämme vielä ohjelmaa, joten se saattaa muuttua.
Tilaisuus on ensimmäinen osa kolmen Puhetta Piirakasta -tapahtuman sarjaa, joissa kaikissa on oma ohjelmansa. Seuraavat tilaisuudet ovat 21.3. Puumalassa ja 22.3. Taipalsaaressa. Kaikki tapahtumat löytyvät Taste Saimaan verkkosivuilta www.tastesaimaa.fi.
Tapahtuman ajat
20. maaliskuuta 2024, klo 13:00 - 16:00
Tapahtumapaikka
Rekivaarantie 22, 82200 Joensuu
Järjestäjä
Taste Saimaa
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!