Useat Saimaan alueen ravintolat tarjoavat nyt huippuherkullista Taste Saimaa menua. Voit nauttia sen joko Bomballa Nurmeksessa tai Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloissa Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä.
Ravintola Bomban tarjonta on uudistunut ja siellä tarjoillaan paikallisiin makuihin keskittyviä laadukkaita a la carte -illallisia. Inspiraatio annoksiin on kummunnut aidoista karjalaisista makumuistoista ja toteutettu raikkaalla nykykarjalaisella twistillä. Pääosaa näyttelevät paikalliset raaka-aineet, kuten oman kylän juurekset, pohjoiskarjalaiset marjat ja Pielisen kuha.
Bomballa menu ”Taste of Saimaa” alkaa Hauki kohtaa kuhan -annoksella ja pääruokana on Nykykarjalainen paisti. Makujen sinfonian täydentää jälkiruokana tarjottava Syyrnikka eli rahkalettu marinoitujen marjojen, glögisiirapin ja kahvimoussen kanssa.
Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloille kehitettiin puolestaan oma tuotesarja Taste Saimaa -henkeen. Vuoden kestävän kampanjan aikana Taste Saimaa Partner -ravintoloiden UKKO Bistro & Delin, Ravintola Majakan ja Gastropub Einon listoille tuodaan kahden-kolmen kuukauden välein uusi lähituottajien raaka-aineista valmistettu Taste Saimaa -annos.
Aikavälillä 1.11.-31.12.2024 tarjottavan talvisen annoksen päätähtenä koreilee eettisesti ja luontoa kunnioittaen Hauhalassa kasvatettu hanhi eli tarjolla on erittäin maistuvaa ja mureaa tummaa lihaa.
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!