Pellolta pöytään hanke vahvistaa koko ruokaketjun yritysten kilpailukykyä

Pellolta pöytään hanke vahvistaa koko ruokaketjun yritysten kilpailukykyä

Pellolta pöytään näkyväksi -hankkeen tavoitteena on mm. tehdä kestävä, vastuullinen pellolta pöytään ruokaketju näkyväksi ja vahvistaa koko ruokaketjun yritysten kilpailukykyä.

Hanke järjestää tai on mukana erilaisissa tapahtumissa, joissa paikallisruokaa nostatetaan ja tehdään näkyväksi sekä edistetään lähiruoan saatavuutta - tästä esimerkkinä valtakunnallisena Lähiruokapäivänä (la 7.9.2024) järjestetty ”Potunnosto – Pottutasting” tapahtuma Mikkelin torilla. Tapahtumassa neljä ruoka-alan ammattilaista maistelivat neljää eri perunalajiketta, kolmella eri tavalla valmistettuna ja näistä valikoitui suosikkiperunalajikkeet. Toriyleisölle esiteltiin eri perunalajikkeita ja niiden soveltuvuutta eri käyttöön. Hämäläisen perunatilan runsaasta valikoimasta sai ostaa kotiinviemisinä ”Pottutasting”-bokseja.

Vastaavanlaisia paikallisruoan nostatustapahtumia on tulossa useita vuoden 2025 aikana. Hankkeen tapahtumia järjestetään Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Karjalassa. Lue lisää hankkeesta sen verkkosivulta

Hankkeen toteuttajia ovat: ProAgria Etelä-Savo ry/Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus, ProAgria Etelä-Suomi ry/Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus, ProAgria Itä-Suomi ry/Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus ja Baltic Sea Action Group. 

Pellolta pöytään näkyväksi -hanke on osa laajempaa hankekokonaisuutta, joka on toteuttanut ”European Region of Gastronomy Saimaa” -juhlavuoden 2024  ”Taste Saimaa” -tapahtumia ja tässä samassa hengessä toteutetaan myös tulevan vuoden tapahtumia.

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!