Tervetuloa Pohjois-Karjalan Marttojen kaikille avoimelle ruokakurssille!
Kasviskukko on värikästä ja herkullista talvikauden ruokaa, jossa lanttu maistuu pääosassa. Muut juurekset ja sipuli täydentävät makumaailmaa ja kasvisproteiinin käyttö tekee kukosta täysipainoista syötävää. Kurssilla jokainen kurssilainen valmistaa kukko-taikinan, täytteen ja kokoaa oman pienen kasviskukon (hiivataikinaan). Ruskistamisen ja käärimisen jälkeen ”kukko otetaan kainaloon” ja viedään kotiin uuniin hautumaan. Kurssilla maistellaan neuvojan tekemää kukkoa. Varaa mukaasi iso kylmälaukku tai kassi sekä iso froteepyyhe tai huopa kukon kotiinkuljetusta varten. Kurssilaiset saavat ohjeet kotiin vietäväksi.
Tapahtuman ajat
5. maaliskuuta 2024, klo 17:00 - 20:00
Tapahtumapaikka
Koskikatu 5-7, 80100 Joensuu
Järjestäjä
Pohjois-Karjalan Martat
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!