Juuret -makumatkan voi kokea kaikilla aisteilla.
Tapahtuma on osa Saimaa European Region of Gastronomy 2024 juhlavuoden tapahtumaa. Jyrki Tsutsunen on jakanut tietoaan ja innostanut alueen toimijoita taiteen ja ruoan yhdistämiseen kokonaisvaltaisiksi elämyksiksi. Juuret - tapahtuma on
Tsutsusen kokoon kutsuman monialaisen työryhmän kunnianosoitus luonnon ainutlaatuisuudelle ja Ilomantsin runonlaulajien maisemille.
Ilomantsin Parppeinvaaran runokylässä palataan juurille. Tapahtuma kiertyy kolmen sooloesityksen ja kollaboratiivisen improvisaation ympärille - esiintymislavana toimii runokylä ympäristöineen.
Virittäytyminen juurten taajuuksille alkaa heti saavuttuanne paikalle. Aisteja korostetaan sulkemalla toisia pois, miten terästää kuuloa, kuinka syventää makuja? Ihmiset ohjataan ennalta määritetylle reitille, teosten äärelle. Luonto on muovannut skenografian yhdessä työryhmän kanssa. Esityksen päätteeksi kokoonnutaan pitkän pöydän ääreen, maistetaan, haistetaan ja kuullaan luonto, kolmen artistin avustamana.
Ruoka on gourmet- tasoista, metsän antimista tehtyä villiruokaa, josta teoksen pääkokki Tsutsunen vastaa yhdessä Aleksi Kärkkäisen kanssa. He myös kertovat tarinoita raaka-aineiden takaa, niiden parantavista vaikutuksista ja omista kokeiluistaan ja löydöistään intohimoisina luonnonantimien hyödyntäjinä.
Esitykset: 9.8 klo 18.00 10.8 klo 18.00
Lipun hinta 75€/hlö
Ilmoittautumiset ja ruoka-aineallergiat: jyrki.tsutsunen@gmail.com
Osoite: Parppeintie 4c, 82900 Ilomantsi
Työryhmä:
Tuottaja, ruokataiteilija, keittiömestari Jyrki Tsutsunen
Kokki & luontoaktivisti Aleksi Kärkkäinen
Sirkustaiteilija Rauli Katajavuori
Säveltäjä-pianisti-kosketinsoittaja ja moogisti Kari Ikonen
Kansanmuusikko, kanteleensoittaja Katja Malinen
Lisätietoja tarvittaessa; jyrki.tsutsunen@gmail.com, 0408616227
Tapahtuman ajat
9.8.2024, klo 18:00 - 10.8.2024, klo 20:00
Tapahtumapaikka
Parppeintie 4c, 82900 Ilomantsi
Järjestäjä
Villikokki Jyrki Tsutsunen
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!