Taste Saimaa -juhlavuoden avaa 2.2. Lappeenrannan Kehruuhuoneella klo 11-17 järjestettävä avajaisseminaari.
Kehruuhuone on Lappeenrannan Linnoituksessa sijaitseva ravintola- ja tapahtumakeskus, joka luo mainiot puitteet herkulliselle juhlavuoden avaistapahtumalle.
OHJELMA
klo 11
Omakustanteinen lounas Kehruuhuoneella
Taste Saimaa Partnerien Tuottajatori. Mukana Saimaan alueen Taste Saimaa Partner-tuottajia maistattamassa ja myymässä tuotteitaan.
klo 12
Saimaa kaikilla aisteilla: ruuan, kulttuurin ja perinteiden herkullinen liitto
Moderaattori: Sari Kaasinen
• Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden tervehdys sekä Taidekoulu Estradin musiikkilinja
• Seminaarin avaus: Sari Kaasinen, hankejohtaja, Saimaa European Region of Gastronomy Management 2023-2025-hanke
• "Saimaa-ruuan, kulttuurin ja perinteiden herkullinen liitto" : Paula Parviainen, Kulttuurin ja luovien alojen suurlähettiläs, Ulkoministeriö
• "Oma maa mansikka ja mustikka - miten Saimaa voi olla Suomen herkullisin alue?"
Sami Sykkö, toimittaja, työelämäprofessori (LUT-yliopisto)
• "IGCAT's Story - Food, Culture and Sustainable Tourism as nourishment for circular economies, health and well-being"
Diane Dodd, president of International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism
Yhteenveto seminaarin 1. osasta
klo 14
Päiväkahvit
Taste Saimaa Partnerien Tuottajatori
klo 15
Power of International Cooperation
Moderator: Saimi Hoyer
• Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden tervehdys sekä Taidekoulu Estradin sirkuslinja
• "Catalonia 2016, European Region of Gastronomy Legacy: Lessons Learned and Future Horizons"
Gemma Moliner from PRODECA, co-partner for Catalonia, World Region of Gastronomy 2025
• "Building collaboration among Menorcan stakeholders and their European counterparts: a focus on IGCAT joint-projects"
Jaume Gomilla, Co-founder Menorca, European Region of Gastronomy 2022
• "Sicily - European Region of Gastronomy 2025 Plans and Goals" (Streamed)
Emanuela Panke, Executive manager of Sicily European Region of Gastronomy 2025, President of Vitis Cultural route of the Council of Europe
• Authenticity as a Tourism Asset / Panel discussion
klo 17 Seminaari päättyy
Seminaarin paikat ovat nyt täynnä, mutta tilaisuus striimataan eli tervetuloa linjoille. Linkki striimiin on tässä https://youtube.com/live/J5nDPWpzvmc?feature=share.
-----
Päivän aikana mahdollisuus tutustua Lappeenrannan kuvataidekoulun jääveistoksiin Linnoituksen alueella.
Event dates
February 2, 2024, klo 11:00 - 17:00
Location
Kristiinankatu 20, 53900 Lappeenranta
Organizer
Taste Saimaa