Saimaa Local Food Gift Challenge

Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan alueilla toimiville, ensisijaisesti pienille sekä keskisuurille yrityksille ja niiden tuotteille on avattu ruokalahjakilpailu, jonka voittajatuotteet pääsevät mukaan maailmanlaajuiseen kisaan huhtikuussa 2023. 

Ensimmäinen Saimaa Local Food Gift Challenge -aluekilpailu järjestetään 15.8.-16.12.2022. Kilpailuun sopiva tuote voi olla artesaanituote, ruokalahja, ruokatuote tai esimerkiksi ruokakulttuuriin tai ruoanlaittoon liittyvä tuote. Kilpailussa painotetaan vastuullisia arvoja, paikallista osaamista sekä alueen uniikkeja helmiä. 

Kilpailussa on kaksi kategoriaa: ruokalahjat sekä ruokaan ja ruuanlaittoon tai ruokakulttuuriin liittyvät lahjat. Ruokalahjoiksi sopivia tuotteita ovat esimerkiksi erilaiset hillot, hunajat, mausteet tai muut herkut, jotka eivät tarvitse kylmäsäilytystä ja ovat helposti ostettavissa mukaan sopivan pakkauskokonsa vuoksi. Ruokaan liittyviä lahjoja ovat esimerkiksi keittiövälineet sekä tekstiilit tai muut esineet, joita matkailija veisi mielellään muistoksi mukanaan.

Avoin haku päättyy 16.12.2022, jonka jälkeen asiantuntijaraati valitsee molemmista kategorioista kaksi tuotetta edustamaan Saimaan seutua Kreikan Kosin saarella 26.-29.4.2023 järjestettävään World Food Gift Challenge -kilpailuun. Tavoitteena on tuoda näkyvyyttä laadukkaille artesaaniruoille ja ruokaan liittyville käsityölahjoille maailman ja Euroopan gastronomisilta alueilta.

 

 

Kilpailuun voi osallistua kahdessa kategoriassa:

A) RUOKALAHJAT
Kilpailuun voivat osallistua paikalliset ruoka- ja juomatuotteet, jotka soveltuvat kuljetettaviksi ilman vaaraa, että ne tuhoutuvat ja/tai menettävät ravitsemuksellisia ominaisuuksia. Sopivia tuotteita ovat esimerkiksi erilaiset, hillot, hunajat, mausteet tai muut herkut, jotka eivät tarvitse kylmäsäilytystä ja ovat helposti ostettavissa mukaan sopivan pakkauskokonsa vuoksi.

Yleisesti ruokalahjojen tulisi olla:
- ihmisravinnoksi kelpaavia
- noudattaa elintarviketurvallisuutta koskevia määräyksiä ja elintarvikestandardeja
- toistettavissa valmistusta varten
- paikallisesti tuotettuja
- valmistettu pääasiassa paikallisista raaka-aineista
- valmistettu pääasiassa luonnollisista ainesosista


B) RUOKAAN LIITTYVÄT LAHJAT
Ruoanlaittovälineet tai muut paikalliseen ruokakulttuuriin liittyvät tuotteet. Sopivia tuotteita ovat esimerkiksi keittiövälineet sekä tekstiilit tai muut esineet, joita matkailija veisi mielellään muistoksi mukanaan. Tuotteet voivat soveltua erinomaisesti myös yritys- tai joululahjoiksi.

Yleisesti ruokaan liittyvien lahjojen tulisi olla:
- kuljetukseen soveltuvia (esim. pakkauskoko, paino)
- toistettavissa valmistusta varten
- paikallisesti tuotettuja
- valmistettu pääasiassa paikallisista raaka-aineista

 

ILMOITA TUOTTEESI KILPAILUUN 16.12.2022 MENNESSÄ ALLA OLEVASTA LINKISTÄ

Saavutettavuusseloste